25 augustus 2023

Rolstoelvriendelijk-hotel

Rolstoelvriendelijk hotel met heerlijke luxe. We gaan niet voor enkel wat rolstoelvriendelijke gedeeltes, wij gaan voor het totaal plaatje: Nederlands meest rolstoelvriendelijke hotel zijn.

Rolstoelvriendelijk hotel – overal toegankelijk

Daar hoort ook een luxe ervaring bij, voor een optimaal vakantiegevoel. De aanpassingen zijn zorgvuldig uitgevoerd, met gebruik van de ervaring van de eigenaar Frieda Hillebrand wiens partner Jim vanwege een eenzijdige verlamming afhankelijk van de rolstoel is.

Hier is overal aan gedacht, elke ruimte: de entree, de eetzaal, de toiletten, het prachtige verhoogde houten terras én uiteraard alle hotelkamers – er is een ruime lift naar de 1e verdieping – zijn goed toegankelijk met de rolstoel. Zelfs de raadszaal, bedoelt voor speciale gelegenheden zoals een bruiloft, is voorzien van brede deuropeningen zodat je prima naar binnen kunt rijden met de rolstoel. Alles is uitgetest.

Door de brede dooropening ga je naar de eetzaal. Hier is voldoende plek voor alle hotelgasten. Daarbij hebben de eettafels ook voor rolstoelgebruikers voldoende beenruimte. Ook het verhoogde terras aan de achterzijde van het hotel is voorzien van tafeltjes op de juist hoogte.

De 12 ruime hotelkamers (17m² dan wel 24m²) zijn next level rolstoelvriendelijk. Elke kamer is voorzien van één volledig elektrisch verstelbaar bed met design handgrepen in stijlvol donker groen en een tweepersoonsbed voor bijvoorbeeld partner, ouders of een begeleider. Deze zijn speciaal gemaakt voor comfort, veiligheid én net dat speciale extra stukje luxe uitstraling. Er is vooral veel aandacht voor details. Zo zijn er onder de nachtkastjes bijvoorbeeld wieltjes aangebracht zodat als je het bed voor je rug verhoogt, je het nachtkastje makkelijk naar de juiste plek kan verrijden. Ook kun je een bedpapegaai reserveren.

De badkamer is heerlijk ruim (17m²). Verder zijn er handgrepen voor bij het toilet en in de douchecabines. De douches hebben een douchepaneel voorzien van massagejets. De douchecabines zijn twee keer zo groot, zodat iemand met onze te reserveren stalift makkelijker in de douchecabine komt. In de badkamer zijn mooie spiegels met touchscreen. Ook bij de prachtige wastafels is rekening gehouden met de hoogte zodat je er ook met een rolstoel makkelijk bij kunt.

rolstoelvriendelijk-hotel-douchecabine

Omgevingsbewust

Wij zijn ons er van bewust dat er nog veel te winnen is qua rolstoelvriendelijkheid in Nederland. Vanuit ons hotel ontwikkelen wij voor het gebied provincie Groningen onze gids: Groningse Rolstoelvriendelijke plekken Gids. Ondernemers en andere eigenaren/bestuurders van openbare gelegenheden in provincie Groningen vragen we daarom om zich bij ons te melden voor een vermelding in de gids. Zo maken we niet alleen onze gasten in een rolstoel, maar ook andere mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel wegwijs in het mooie Groningen.

De omgeving verkennen is fijn, maar dat kan voor een rolstoelgebruiker best veel voeten in de aarde hebben. Eigenaar Frieda loopt hier met haar partner Jim ook regelmatig tegenaan. Naast een bedpapegaai en een stalift kun je hier daarom in Het Nieuwe Ambt een opklapbare rolstoel reserveren. En, wij verhuren eveneens een luxe bus wat groter dan normaal gesproken die geschikt is voor het vervoer van drie passagiers en één rolstoelgebruiker. Doordat de lift ook wat groter is, zijn ook zwaardere mensen hierin goed te vervoeren.

Rolstoelvriendelijk hotel voorzieningen

Voor een overzicht van alle mogelijke voorzieningen in Nederlands meest rolstoelvriendelijk hotel, hebben we dit overzichtslijstje:

  • Overal brede doorgangen.
  • Geen drempels.
  • Ruime luxe hotelkamers: 17m²-24m² slaapkamer en 17m²badkamer.
  • Volledig elektrisch verstelbare bedden met designrek en bijpassend verrijdbaar nachtkastje.
  • Toilet met beugels.
  • Extra grote douchecabine voorzien van douchepaneel met massagejets.
  • Wastafel op de juiste hoogte met beenruimte voorzien van spiegel met touchscreen.
  • Te reserveren: bedpapegaai, stalift, opklapbare rolstoel.
  • Te huur: rolstoelbus met lift voor vervoer van één rolstoelgebruiker en drie passagiers. Met airconditioning en uiteraard voorzien van veiligheidsriemen die voldoen aan de veiligheidseisen.

Heb je nog vragen over de mogelijkheden in ons hotel? Neem dan contact op met ons. Wij helpen je graag.