Trouwlocatie in Groningen – Bellingwolde

Trouwlocatie Groningen nodig? Dan is ons hotel de ultieme plek voor een prachtige trouwerij in stijl. Zo is onze raadszaal een prachtige plek, bereikbaar per trap en lift en is rolstoeltoegankelijk. Er passen maximaal zestig stoelen in de zaal. De zaal (80 m²) bevindt zich op de eerste verdieping van het voormalige gemeentehuis. De locatie is voor gelegenheden geopend: lezingen, pianoconcerten en dus ook voor bruiloften. Daarbij is er bij ons de mogelijkheid voor een trouwerij inclusief officieel trouwambtenaar. Met een prachtige visgraatvloer en fantastisch schilderwerk kijk je hier je ogen uit.  Lees gerust verder over wat er allemaal nog meer is voor een magisch mooie bruiloft.

Trouwlocatie Groningen – Raadszaal

Ten tijde dat het pand nog van de gemeente Bellingwedde was, was de raadszaal een bekende plek voor diegenen die in het huwelijksbootje wilden stappen. Sinds lange tijd is die traditie weer opgepakt: dit jaar is in deze prachtige ruimte voor het eerste weer een paar in de echt verbonden.

Een magisch mooie bruiloft

De raadszaal geschikt voor 60 personen, een te reserveren terras én de mogelijkheid voor het boeken van hotelkamers. Handig voor jullie als bruidspaar, maar ook voor gasten die bijvoorbeeld van ver komen. Daarbij is het gehele pand én het grote houten terras aan de achterzijde van het hotel volledig rolstoelvriendelijk. Bovendien leent de omgeving zich perfect voor het maken van mooie trouwfoto’s.

Dat dit rolstoelvriendelijk hotel uit liefde is ontstaan – van Frieda Hillebrand voor Jim Brady die eenzijdig verlamt raakte en daardoor van de rolstoel afhankelijk werd – , geeft een mooie gloed over het hotel. De liefde straalt hier en maakt het pand bezield. Er is misschien een heleboel maakbaar, maar liefde behoudt toch iets magisch.

trouwlocatie-groningen raadszaal

Wist je dat vroeger de bruidskinderen rijst gooiden als het kersverse bruidspaar het gemeentehuis of de kerk verliet? Het verwijst naar de boer die zijn akker bezaait. Tegenwoordig gebruikt met rijst, rozenblaadjes of confetti en is het vooral voor het verhogen van de feestvreugde.

Trouwlocatie Groningen Terras

Het verhoogde terras is een lust voor het oog. Hier is plek voor maximaal 40 gasten. In het houten terras is een stuk uitgezaagd, zodat de prachtige lindeboom daar mooi kan blijven staan. Daarbij is er een fantastisch wijds uitzicht op het gras met in het midden een smaakvol fontein. Het gras waar je op uitkijkt, is omringd door 40 mooie lindebomen. Naast lindebomen staan er rondom het pand een kastanjeboom, een lijsterbes, eikenbomen, een walnotenboom, een appelboom, een perenboom en een kersenboom.

Helemaal achterin de tuin staat de Mooney op een klein landingsbaantje te genieten van zijn pensioen. De Mooney is het vliegtuig waar haar Jim en Frieda diverse keren in hebben gevlogen. Wil je het terras reserveren exclusief voor de bruiloft? Dan is catering inhuren ook een optie. Wij zijn prima op de hoogte van de mogelijkheden hier. Dus als je wilt dat we meedenken, dan doen we dat graag.

trouwlocatie-groningen-terras

Bezichtiging

Samengevat? Hier is alles aanwezig voor een magisch huwelijk: de raadszaal geschikt voor 60 personen, een te reserveren terras geschikt voor maximaal 40 personen én de mogelijkheid voor het boeken van hotelkamers. Vind je ook dat woorden niet zoveel zeggen als de echte ervaring en wil je meer informatie? We laten je graag zien wat er allemaal mogelijk is en denken graag met je mee.  Neem dus gerust contact op met ons voor een fijn gesprek en een bezichtiging. Proost alvast: op een mooie bruiloft!

trouwlocatie-groningen-terras-proosten